Over Time Out

Gezinspedagoge

Ik ben Suzanne, geboren in 1985 in Utrecht, getrouwd en moeder van drie kinderen. Vrijwel iedere dag loop ik, zowel thuis als op werk, tegen verschillende uitdagingen aan omtrent gedrag en opvoeding van kinderen. Hier wilde ik meer mee… daarom besloot ik, na verschillende opleidingen en werkervaringen, in 2016 een eigen praktijk te beginnen om ouders en kinderen te begeleiden met opvoed gerelateerde vraagstukken.


Waarom ‘Time Out’?

Een baby die veel huilt, een peuter die ’s nachts vaak wakker wordt, een kleuter die niet wil eten, zijn allemaal zaken om je zorgen over te kunnen maken als ouder. In veel gevallen brengen zulke situaties veel stress en onrust met zich mee. Een Time Out (break) om even uit de situatie te stappen en met elkaar naar een oplossing te zoeken kan dan heel wenselijk zijn.

In opvoedprogramma’s wordt er ook regelmatig een Time Out gegeven aan kinderen, die dan vanaf bijvoorbeeld een stoel of de trap even kunnen afkoelen en bijkomen van wat zich heeft voorgedaan. Het lijkt mij mooi om samen met u te kijken hoe we deze vorm van Time Out zo min mogelijk nodig hebben en een gezellige en ontspannen sfeer in huis kunnen krijgen.

Luisteren, samen kijken, meedenken, adviezen, maatwerk en oplossingsgericht, zijn een aantal kernwoorden die hierbij passen. Ieder kind en gezin zijn uniek en hebben eigen situaties met eigen aanpak en eigen oplossingen nodig.